İş Makinaları Mühendisleri Birliği Derneği

OSTİM’in Ortak Aklı İstişare Toplantısında Buluştu

OSTİM’in Ortak Aklı İstişare Toplantısında Buluştu

OSTİM OSB Geleneksel İstişare Toplantısı OSTİM’li iş insanı, çalışan, akademisyen, eğitimci, kamu kurumları, küme ve kooperatif temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

İMMB Derneği adına Yönetim Kurulu Başkanımız Halide Rasim Çelik, Ostim Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlenen, 18 Ocak 2024 tarihli Geleneksel Ortak Aklı İstişare Toplantısına katıldı.

Toplantıda Ostim OSB Blg. Md. Sayın Adem Arıcı 2023 yılı faaliyetler raporunu sundu. 

OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Orhan Aydın, istişare toplantısının önemine dikkat çekerek, “OSTİM’in tamamını temsil eden kurum, kuruluş, sanayici, çalışan, hemen hemen herkes. OSTİM’de 6 bin 500’den fazla firma ve 65 binin üzerinde çalışan olduğunu tahmin ediyoruz. Katılımcılarımız, OSTİM’in tamamını temsil ediyor. İstişare toplantımızla OSTİM’in tamamına ulaşmış olduğumuzu düşünüyoruz. Bölgemiz için, ülkemiz için daha iyi daha güzel yapılması gereken işleri nasıl yapabiliriz. Bu konuda buradaki ortak akıldan yararlanmak istiyoruz. Fikirlerinizi bizimle cömertçe paylaşmanızı bekliyoruz. Eleştiri ve katkılarınız bizim için çok değerli. Sadece OSTİM bölgesinden değil, kümelenmeleriyle Ankara’nın tamamından ve Türkiye’nin birçok şehrindeki üyelerimizden de sorumlu hissediyoruz.” dedi.

OSTİM Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Ünsal Sığrı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen masa çalışmasında 200’e yakın katılımcı; imar ve altyapı, çevre, güvenlik, temizlik, elektrik ve doğalgaz, basın, tanıtım ve müşteri ilişkileri, kümelenmeler, mesleki ve teknik eğitim, istihdam, dış ticaret, sanayi-üniversite işbirliği, teknopark, dijitalleşme ve yeşil dönüşüm, proje destekleri, rekabetçi ve yenilikçi projeler başlıklarında görüş ve önerilerini paylaştı.

İlgili Görseller